Morgan Stanley Eyes Bitcoin Exchange Acquisition After Crypto Rallies 1500%

Viktige Bitcoin Takeaways

  • Et sørkoreansk medieuttak rapporterte at Morgan Stanley planlegger å kjøpe Bithumb, en lokal bitcoin-børs.
  • Nyheten dukket opp to dager etter at den amerikanske bankgiganten bestemte seg for å tilby tre Bitcoin-midler til sine rike kunder via sin tradisjonelle investeringsplattform.
  • Bitcoin steg nylig over $ 61.000 på høyere institusjonell etterspørsel, opp mer enn 1500 prosent fra mars 2020-lav.

Bitcoin går ikke steder. Steder kommer til Bitcoin.

Så det ser ut etter en rapport fra det sørkoreanske medieutvalget Naver som avslørte Morgan Stanleys påståtte interesse for å anskaffe en Bitcoin-børs. Den eksklusive dekningen antydet at den amerikanske investeringsbankgiganten planlegger å investere 300-500 milliarder koreanske (~ 255-442 millioner dollar) i Bithumb basert på kommentarer den mottok fra en av børsens representanter.

$ 2 milliarder bud

Morgan Stanley gikk angivelig inn i diskusjoner med Bident, en enhet som eier en eierandel på 10,3 prosent i Bithumb, for å erverve andeler i kryptokursutvekslingen. Bident, et KOSDAQ-firma, så andelen øke med 16,41 prosent på en dag etter at utsiktene til den potensielle avtalen med Morgan Stanley kom inn i ledningen.

„Grunnen til at Morgan Stanley brukte Bident er at den forsto at Bident har rett til å forhandle om et foretrukket salg for å kjøpe Bithumb Holdings,“ sa en annen anonym kilde kjent med saken.

Markedsanalytiker Joseph Young avslørte i en egen tweet at Morgan Stanley kan by på $ 2 milliarder dollar for Bithumb, og la til at den globale investeringsgigantens avtale med Sør-Koreas største kryptokursutveksling bekrefter ”enestående” eksplosivitet av institusjonell interesse for Bitcoin-rommet.

Kommentarene dukket også opp som en CNBC-rapport denne torsdagen avslørte Morgan Stanleys interesse for å tilby tre Bitcoin-midler til sine velstående kunder via sin tradisjonelle investeringsinfrastruktur.

„To av midlene som tilbys er fra Galaxy Digital, et kryptofirma grunnlagt av Mike Novogratz, mens det tredje er en felles innsats fra kapitalforvalter FS Investments og bitcoin-selskapet NYDIG,“ bemerket den eksklusive nyhetsdekningen.

Mange analytikere skrev i linjene til Mr. Young og sa at Morgan Stanleys engasjement i kryptovalutaområdet ville gjøre Bitcoin mer populært blant institusjonelle investorer.

„Morgan Stanleys kunngjøring om å tilby bitcoin til sine kunder ($ 5T) i april innleder en ny æra,“ bemerket Eric Weiss, grunnlegger / administrerende direktør i New York-baserte Blockchain Investment Group. “En tidevannsbølge av penger er i ferd med å strømme inn i bitcoin. Hver større bank vil følge. Ingenting vil være det samme. „

Mer Bull-Fire Ahead

Bitcoin økte med mer enn 1500 prosent de siste 12 månedene, og traff de høyeste nivåene over $ 61.000 tidligere i mars, da investorer fortsatte å utforske kryptovalutaen for sine antiinflasjonsfunksjoner. Mange analytikere var enige om at Federal Reserve’s løse pengepolitikk og den amerikanske regjeringens ekspansive stimulanseprogrammer ga medvind til Bitcoin-rallyet.

Nå forventer okser at BTC / USD-valutakursen vil nå $ 100.000 innen årets slutt, sannsynligvis bli drevet høyere av økende institusjonell interesse. I år avslørte Tesla at de hadde lagt til Bitcoin på 1,5 milliarder dollar i balansen.

I mellomtiden kunngjorde MasterCard og Bank of New York Mellon integrering av kryptoaktiverte funksjoner i sine proprietære plattformer. Betalingsgateway PayPal, som også tilbyr brukerne muligheten til å kjøpe kryptovalutaer gjennom plattformen, anskaffet en kryptosikkerhetsplattform Curv.