Bitcoin’s kortetermijnaanvallen zullen de winst op lange termijn niet temperen.

Bij elke Bitcoin-prijsverandering, of het gebrek daaraan, blijft hetzelfde gevoel bestaan. De cryptocentrische munt die bekend staat om zijn wispelturige beweging wordt nu al bijna twee maanden zijwaarts verhandeld, en een grote verhuizing is om de hoek. De enige vraag die het overwegen waard is op dit moment is – in welke richting zal deze beweging zich manifesteren.

Gezien de waarschijnlijkheid van een beweging zou de omgeving waarin Bitcoin zich bevindt betekenis moeten hebben, en voor sommigen een herinnering.

Betekenis, want in het waarschijnlijke geval dat de tweede golf van Covid-19 gevallen zich wel degelijk voordoet, zullen de financiële markten een overloopeffect zien. Bovendien zou die spillover negatieve gevolgen kunnen hebben voor de Bitcoin Era markt, omdat de cryptocurrency nu ondergewaardeerd is, gezien de halvering van vorige maand. Herinnering omdat de laatste keer dat een crypto-spillover van een crash op de financiële markten zich afspeelde, Bitcoin meer dan 50 procent van zijn waarde heeft geschoren.

Deze ‚Black Thursday‘ crash benadrukte de rol van de beurzen, met name die welke Bitcoin-derivaten aanbieden. Aaron Gong, VP van Binance Futures, vertelde AMBCrypto in een e-mail dat de „neerwaartse verkoopdruk“ de prijs van Bitcoin verergerde tussen 12 en 13 maart, het venster van ‚Black Thursday‘.

Met de mogelijkheid om een handel op basis van waarschijnlijkheid te laten renderen en de levensduur te verhogen op basis van verwachting, zagen de derivatenbeurzen tijdens de crash het volume schommelen. De topbeurzen zagen meer dan $10 miljard aan dagelijkse volumes, maar waar sprake is van volume en volatiliteit, zijn er vast en zeker liquidaties.

BitMEX, de veteraan in de Bitcoin-derivatenmarkt, zag meer dan $1 miljard aan liquidaties, op zowel long- als shortposities, in slechts 12 uur na de aanwijzingen voor een potentiële crash. Belangrijker, en controversiëler voor de beurs, gezien het niveau van de liquidaties en de daling van hun verzekeringsfonds, waren er vragen over het vermeende gebruik van een „stroomonderbreker“ door BitMEX, om de handel te stoppen te midden van de koersvrije val.

Ongeacht de beschuldiging van het gebruik van een „stroomonderbreker“, was het aantal faillissementen schadelijk voor de prijs van Bitcoin, waarbij sommigen suggereerden dat de prijs tot nul had kunnen gaan als de beurs niet was ingegrepen. Nu de tweede golf van Covid-19 waarschijnlijk is, bereiden beleidsmakers een nieuwe ronde van stimuleringspakketten voor, trekken crypto-ruilaars hun sokken op in het geval van een nieuwe ‚Zwarte Donderdag‘.

Het is mogelijk, men zou zelfs kunnen zeggen waarschijnlijk, dat de beurs een tweede crash ziet,“ zei OKEx CEO Jay Hao in een e-mail aan AMBCrypto. Hij erkende de crypto-afterwerkingen en verklaarde dat zo’n crash zou kunnen overslaan naar „Bitcoin en goud„.

Sinds de tweede crash is zijn mening over Bitcoin er echter een van veerkracht en niet van risico’s in vergelijking met de kunstmatig opgepompte grotere financiële markt, wat een uitnodiging zou kunnen zijn voor de grotere retailmarkt en geen belemmering. Hij zei,

Bitcoin heeft sinds de gebeurtenissen van maart een enorme prijsveerkracht getoond… Dit alles zet de weg vrij voor crypto-adoptie van particuliere beleggers die hun geld willen terugverdienen en instellingen die de kwaliteiten van Bitcoin als hedging-instrument begrijpen„.

Hoewel een marktbeweging de cryptocrisis ten goede kan komen op basis van het risicosentiment, kan het wachten zijn. Hao is van mening dat „enige neerwaartse druk“ zal worden uitgeoefend op de prijs van Bitcoin, maar het zal slechts een „tijdelijke gebeurtenis“ zijn. In het geval van een „crash“ zal de neerwaartse prijsbeweging „geabsorbeerd“ worden in de „med to long term“, concludeerde hij. Veel van hetzelfde werd gezien in de laatste drie maanden met de crash van de cryptocurrency tot onder de $4.000 in maart en de heropleving van boven de $10.000 in juni.